10 razloga zbog kojih bi Vaš biznis trebao da koristi Google AdWords oglašavanje

AdWords Oglašavanje

10 razloga zbog kojih bi Vaš biznis trebao da koristi Google AdWords oglašavanje

Kada potencijalni kupac traži proizvod, uslugu, informaciju ili bilo šta drugo, najvjerovatnije će potražiti rješenje na Google-u. AdWords mu omogućava da Vas nađe čak iako Vaš sajt možda nije potpuno optimizovan. Pogotovo za male i srednje biznise, ovaj alat može biti veoma uspješan metod privlačenja kupaca i marketiranja Vaših proizvoda/usluga. U nastavku teksta navodimo 10 razloga zbog kojih bi Vaš biznis trebao da koristi Google AdWords oglašavanje.

  1. Google AdWords Vam omogućava da dođete do Vaših kupaca u onom trenutku kada oni žele Vaš proizvod/uslugu

Svaki biznis, bez obzira na veličinu, bi želio da se nađe na vrhu rezultata pretrage. Doprijeti do kupaca baš u onom trenutku kada su oni zainteresovani za Vaše proizvode je veoma profitabilno. Zahvaljujući velikoj konkurenciji i vremenu koje je potrebno da bi se novija ili manja kompanija našla na vrhu rezultata pretrage, za ove kompanije je Google AdWords najbrži način da budu kompetitivne.

  1. AdWords Vam omogućava da sa sigurnošću doprete do lokalnih kupaca

AdWords Vam omogućava targetiranje na lokalnom nivou. To znači da, ako ste na primjer lokalni restoran, hotel ili regionalna kompanija, možete da vršite geografsko targetiranje i ne trošite novac na oglašavanje van Vaše regije.

  1. AdWords Vam omogućava da prikažete Vašu lokaciju potencijalnim kupcima

Koristeći ostale Google servise u kombinaciji sa AdWords-om, možete da prikažete mapu do Vašeg biznisa u oglasu. Što više olakšate potencijalnim kupcima da dođu do Vas, više njih će postati kupci Vaših proizvoda/usluga.

  1. Google AdWords Vam omogućava da prikažete Vaše kontakt informacije

AdWords ima specijalne alate preko kojih možete poboljšati oglase dodavanjem Vašeg broja telefona, adrese, linka za preuzimanje aplikacije, recenzija i mnogo drugih korisnih informacija. Na primjer, restoran može prikazati svoju adresu na mapi i linkove ka meniju ili drugim stranicama sajta.

  1. AdWords Vam omogućava da ciljate veoma određene pretrage

Istraživanje ključnih riječi je jedna od najbitnijih faza kreiranja AdWords kampanje. Od istraživanja i planiranja zavisi i sam uspjeh Vaše kompanije na ovoj platformi.

  1. Google AdWords Vam omogućava da radite Retargeting

Ukoliko imate optimizovan sajt i Google Analytics nalog, podaci iz tog naloga se mogu koristiti za poboljšanje uspjeha Vaših AdWords kampanja. To se vrši kroz targetiranje ljudi koji su već posjetili Vaš sajt i time izrazili interesovanje ka onome što nudite.

  1. AdWords Vam omogućava da odaberete i optimizujete gdje se Vaši oglasi prikazuju

Google ima mnogo partnera za oglašavanje, koji uključuju razne blogove i platforme koje su idealne za targetiranje tržišne niše. Možete pratiti rezultate i prestati da se oglašavate na sajtovima koji ne daju rezultate koje ste očekivali.

  1. Google AdWords Vam omogućava da dobijete mjerljive rezultate

AdWords Vam daje mnoštvo prilagodljivih opcija za praćenje rezultata. Možete pratiti rezultate i njihove uticaje na:

  • Povrat na investiciju (ROI)
  • Posjete Vašem sajtu
  • Svijest o kompaniji
  • Prodaju i prihode
  1. AdWords Vam omogućava da kontrolišete svoj budžet

Za razliku od tradicionalnog oglašavanja gdje platite fiksnu sumu kad god želite da se oglašavate, AdWords oglašavanje možete da promijenite ili prekinete u bilo kom trenutku. To znači da ukoliko se jedan oglas bolje pokaže, moguće je povećati budžet za taj oglas ili zaustaviti oglas koji ne donosi željene rezultate.

  1. Google AdWords Vam omogućava da kontinuirano poboljšavate svoje rezultate

Dok tradicionlano oglašavanje ne pruža adekvatne izvještaje o povratu na investiciju, ovakvi izvještaji su sastavni dio Google AdWordsa. Takođe je vrlo poželjno često mijenjati tekst i budžete oglasa kako bi se postigli bolji rezultati.

Google AdWords je jedan od najboljih alata za povećanje prodaje, povećanje broja posjetilaca sajta i oglašavanje potencijalnim kupcima. U Crnoj Gori je ovaj alat još uvijek relativno nezastupljen i zahvaljujući niskim cijenama oglašavanja i slaboj konkurenciji predstavlja ogromnu priliku za biznise koji počnu da ga primjenjuju. Kontaktirajte nas i iskoristite priliku da steknete prednost u odnosu na konkurenciju.

Share this post